Тази седмица председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от

...
Тази седмица председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от
Коментари Харесай

Карадайъ: Не ме смущава къде гласуват за ДПС, а къде не

Тази седмица ръководителят на ДПС Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, приложи в полемиката образци от две секции, които го карат да се съмнява в машините - в едната секция контролните разписки и подписите в изборните описи съответстват, само че доказаните гласове са с два по-малко в протокола. А в друга секция - регистрираните гласове са с един повече от броят на разписките и подписите в листата.

По думите му машинното гласоподаване без хартиени бюлетини е нарушение на Конституцията.

,,Гласуването е наложително. Технологията, с която лимитират българския жител, който желае да гласоподават да не може да гласоподава, за тях е морал. Трябва да се ръководим от ползите на народа, а не да ограничаваме народа'', сподели Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, пред bTV.

Според него не трябва просто да има " някакво " държавно управление

Формата на десния болшевизъм не трябва да се наложи макар Конституцията на България, с цел да има някакво държавно управление. Аз това нещо не го споделям. Проблемът е доста огромен - десният болшевизъм за нарушение на Конституцията. Един тип се пробвате да го представяте за нещо вярно, а това, което е в отбрана на Конституцията на Република България, надали не, че е нещо неприятно. Всеки един депутат от Движението за права и свободи пази Конституцията естествено, разяснява още той.

Карадайъ отговори и на въпросите за преносимите урни и тяхното нарастване в някои региона на страната, където главно се гласоподава за . Според него това е триумф, тъй като хората са били вярно осведомени в хода на акцията по какъв начин макар своята неспособност да стигнат до машините поради здравето си, могат да упражнят правото си на избор.  

„ Обяснението е доста просто и обикновено, има една класическа партия в България, назовава се Движение за права и свободи. Тя в границите на закона и на разпоредбите се пробва да извърши закона. Ние сме съумели да организираме хората в неравностойно състояние в нашите общини и посредством младежката ни организация да им разясним законодателството и да ги улесним “, сподели Карадайъ.

При даден образец, в който община Стамболово над 50% от всички хора гласоподават преносими секции, той разяснява:

„ Поздравления, поздравления на локалната власт. Поздравление на партийния уред. Благодаря на всички български жители, които са подкрепили , за които се опитваме да бъдем гаранти, бранители на демокрацията, поръчител и бранители за спазването на конституцията и законите на страната “, сподели още той.

Карадайъ изясни, че не вижда нищо смущаващо там, където се гласоподава за , а там, където това не се случва. Лидерът на призна и че ще извърнат внимание на партийната си работа.

Карадайъ назова " нервност "  споровете в Народното събрание около хартиената бюлетина.

Виждаме народни представители, които са скупчени към трибуната. Народните представители са в нервност. И тук главният въпрос е за какво са в нервност? На този въпрос нашият отговор беше от трибуната на Народното събрание с изтъкване на обстоятелства. Казахме и показахме разминавания на физическите носители, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР